Intieme ballads en lekker stevige rocksongs

Edo Donkers is een Nederlandse singer-songwriter die zich voor het opnemen van zijn debuut Warning Signs een paar maanden opsloot op een Grieks eiland. Een ieder die zich alleen op basis van dit gegeven een voorstelling probeert te maken van de muziek op Warning Sings komt waarschijnlijk met iets op de proppen dat mijlenver is verwijderd van de werkelijke muziek op dit knappe debuut. Op Warning Signs klinkt Edo Donkers immers als een ervaren Amerikaanse singer-songwriter die net zijn beste plaat heeft gemaakt. Een plaat met muziek die kan worden omschreven als Americana in de breedste zin van het woord.

Op Warning Signs schotelt Edo Donkers ons zowel intieme ballads als lekker stevige rocksongs voor. Overtuigende songs die opvallen door het geweldige gitaarwerk (van BJ Baartmans en Stephen Bruton), de hele mooie productie en de warme en aangename stem van Edo Donkers.

Als een Amerikaanse singer-songwriter een plaat maakt als deze is zijn kostje gekocht. Laten we hopen dat dit ook geldt voor Edo Donkers. Warning Signs verdient niet anders.

(Erwinz) VelvetMusic, augustus 2007
Scroll naar boven