Op Jacht Naar Het Lied – 2 met Jan Donkers en Diederik Van Wassenaer

Op Jacht Naar Het Lied - 2 met Jan Donkers en Diederik Van Wassenaer
Gegegevens
9 november 2022 
20:30 - 22:00
19,00
Evenement type
Waar
Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282 , Amsterdam , 1012 RT

Na het prachtig mooie eerste deel van Op jacht naar het Lied met JP den Tex, ontvangt Singer-songwriter Edo Donkers deze tweede avond muziekjournalist en schrijver Jan Donkers (15 Juni 1943) te gast. Jan behoeft natuurlijk geen verdere introductie, maar vooruit dan, voor de jongere generaties. Jan is de man die  de Amerikaanse muziekinvasie en ja, Rock ’N  Roll, in zijn meest prille vorm over de Lage Landen liet denderen. Zijn warme radiostem, muziekjournalistiek én schrijverschap hebben gezorgd voor de absolute eretitel ‘Éminence Grise’ van de popmuziek.  Edo en Jan zijn een beetje ‘Pleegzoon – en Vader’ voor elkaar geworden. Ze delen een achternaam, maar ook een grenzeloze passie voor het lied. Hun gezamenlijke theatershow ‘A Song Journey’ (samen met o.m. Abel de Lange) werd meerdere malen in het BAC opgevoerd.

Maar, daarnaast sluit ook virtuoos violist Diederik Van Wassenaer (31 Juli 1990) zich aan bij deze editie. Diederik was ook deel van de ‘Storytellers’ serie waaraan Edo deelnam samen met o.m. Paul de Munnik, Kees Prins en JP den Tex. Ook deze muziektheater productie vond al veelvuldig zijn weg op het BAC podium. Er staan dus bij deze editie van ‘Op Jacht Naar Het Lied’ drie muziekgeneraties op het podium!

Welke song vat een heel mensenleven in één refrein? Welke groten hebben Nederlandse liedjesschrijvers geïnspireerd tot wat ze nu zijn? Op welke mystieke woorden van Dylan werd een kind verwekt? Welke LP van Neil, Joni, Leonard waren, en zijn, richtingaanwijzers op het levenspad?

Gasten: Jan Donkers en Diederik Van Wassenaer
Jan Donkers bracht talloze boeken uit, waarvan ‘Forty Tracks’ zijn meest recente is: https://www.heavenmagazine.nl/actueel/jan-donkers-forty-tracks . Diederik van Wassenaer https://www.diederikvanwassenaer.com/ is vast violist bij het Residentie Orkest, maar bewandelt ook regelmatig de weelderige zijpaden van Folkmuziek en Americana.


Edo Donkers (’s-Gravenhage, 1972) is een singer-songwriter die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Hij bracht drie solo albums uit, waarvan de meest recente (Fortress, 2017) jubelende recensies kreeg. Hij is bedenker van de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘Song Journey’ die hij onder meer met zijn achternaamgenoot en muzikaal zielsverwant Jan Donkers op de planken bracht. Hij schreef filmmuziek en organiseerde verschillende (folk)muziek evenementen. De afgelopen jaren stond hij regelmatig op de planken van het BAC in de Storytellers-serie met o.m. Kees Prins, Paul de Munnik en JP Den Tex!

Scroll naar boven