Edo ontvangt Ernst Jansz

Op woensdag 18 januari 2023 is muziek icoon Ernst Jansz te gast in ‘Op Jacht Naar Het Lied’. Jansz’ meesterlijke Dylan hertalingen en andere wortels van zijn liedkunst zullen richtingaanwijzers zijn bij deze theatervoorstelling. Van lied naar lied, van levensverhaal. Graven naar de wortels van het lied. Een intense reis naar de bronnen van inspiratie.

De formule

Welke song vat een heel mensenleven in één refrein? Welke groten hebben Nederlandse liedjesschrijvers geïnspireerd tot wat ze nu zijn? Op welke mystieke woorden van Dylan werd een kind verwekt?  In ‘Op Jacht Naar Het Lied’ ontvangt Singer-Songwriter Edo Donkers een collega liedjesschrijver. Samen met zijn gast legt hij een duizelingwekkende reis af, een zeer intieme kijk in het ‘maken van het lied’. 18 Januari is alweer de derde succesvolle editie.

Een halve eeuw Ernst Jansz

Ernst Jansz behoeft natuurlijk geen verdere introductie. Maar vooruit dan, voor iedereen onder de 20 of voor wie een rustig bestaan onder een steen leidt.  Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij 5 cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek is hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor zijn derde album,  ‘Dromen van Johanna’ met Dylan vertalingen ontving hij een Edison nominatie. Jansz was onder meer ook producer voor Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen.

Over Gastheer Edo

Edo Donkers (1972, ’s-Gravenhage) heeft als singer-songwriter drie albums uitgebracht, waarvan zijn meest recente ‘Fortress’ (2017) hem jubelende recensies opleverde in onder meer OOR. Hij is initiator van het succesvolle theaterprogramma ‘A Song Journey’ dat hij met onder meer zijn achternaamgenoot Jan Donkers 10 jaar lang op de planken bracht. Verder schreef hij de filmmuziek voor ‘Jackie’, waarin onder andere Carice van Houten, Jelka van Houten en Holly Hunter speelden. Verder was hij deel van de theaterserie ‘Storytellers’, een initiatief van JP den Tex waarin ook Kees Prins, Paul de Munnik, en, Ernst Jansz optraden.
Scroll naar boven