Fortress

2017 – ‘Fortress’ het nieuwe album

Na twee albums met uitmuntende producer Gabriël Peeters koos ik deze keer voor producer Erik Spanjers. Voor dit album kozen een we kleinschaliger, intiemere manier van werken. Geen breed bandgeluid afgewisseld met af en toe een akoestische song, maar ‘de zang en het lied centraal’ bij elke song. Zo kwamen we al snel op de toetskunsten van Erik’s broer, Roel Spanjers. Roel voerde al gauw de (contra)bassist Bart Wijtman aan als ‘de passende man’. Die basisopnames vonden in vier dagen plaats.

Luisterend naar CD’s van mensen als Ron Sexsmith en bijvoorbeeld Josh Ritter, viel me op hoe summier de arrangementen vaak zijn. Summier maar rijk. Dat willen we ook gaan bereiken, met dit album. De gebroeders Spanjers haalden bij de opnames trouwens de nodige ‘vintage’ toetsenbeestjes uit de kast. Voor dit project wist ik niet eens wat een ‘Organa’ was, en ook de van symfonische rock bekende ‘Farfisa’ maakt zijn debuut op mijn derde plaatje. Zelf als gitarist probeer ik ook precies te spelen wat nodig is, want het overvoeren met noten is soms een valkuil. Erik houdt haarscherp in de gaten wat de song precies nodig heeft.

De feestelijke release party, 20 februari in het Betty Asfaltcomplex, belooft meteen een bijzonder concert te worden.

Alle crowdfunders van Voor De Kunst zijn hoop ik met mij straks trots op waar ze aan hebben bijgedragen. Door hun gulle bijdragen heb ik ook wat ruimte om broodnodig te investeren in een nieuwe site en… een puik jasje rondom het album. Fotograaf Dirk W. De Jong en kunstenares Lotta de Beus staan mij bij!

Scroll naar boven