A Song Journey I

A Song Journey I – Een muzikale reis door de VS

‘Jan Donkers, Edo Donkers en Abel de Lange geven de Amerikaanse muziekgeschiedenis kleur door deze te combineren met autobiografische verhalen.’

Muziekkrant OOR

Presentator, schrijver, DJ en ’eminence grise van de popjournalistiek’ Jan Donkers weet nog immer mensen te raken. ‘U2 is de meest overschatte band ter wereld,’ meldde hij laatst bij DWDD, en passant opmerkend dat Bob Dylan zijn beste werk in zijn jeugd schreef…. Op twitter waaiden de winden hard over deze opmerkingen.

In A Song Journey I is Jan de buschauffeur die je met zijn ontroerende stem meeneemt naar zijn met wrevel gemengde fascinatie voor Amerika, voor Dolly Parton, George W. Bush, California en veel meer. Hij weet zich tijdens de reis omringd door zijn muzikale kompanen Edo Donkers, Abel de Lange en Louis Ter Burg. Zij gaan op zoek naar het kloppende hart van die duizelingwekkende hoeveelheid pareltjes die de Amerikaanse muziek rijk is. A Song Journey reist langs iconen als Bruce Springsteen, Woody Guthrie, Randy Newman en talloze andere liedjesmakers en maakt tussenstops bij songs van de hand van Edo en Abel.

A Song Journey is een must see voor de muziekliefhebber!

‘We beschouwen Jan Donkers toch allen als onze voorganger.’

Mart Smeets
Scroll naar boven