Muziek

A Song Journey

Edo maakt al jaren deel uit van ‘A Song Journey’, waarvoor Edo het idee en de naam destijds aandroeg.

Tijdens A Song Journey maakt de bezoeker een reis door de Verenigde Staten in verhalen, beeld en muziek. In deze voorstelling reis je in een denkbeeldige Greyhound bus, met achter het stuur de alom geprezen VPRO dj/schrijver/journalist Jan Donkers. Edo – toevallige achternaamgenoot van Jan – en snarenvirtuoos/zanger Abel de Lange en multi-instrumentalist Louis Ter Burg reizen mee op de achterbank en zorgen voor de soundtrack.

Songs uit de tjokvolle Americana schatkist worden over de luisteraar uitgestrooid, verrijkt met beelden van weidse Amerikaanse landschappen en haarscherpe observaties en verhalen.

Over de Interstate highways langs iconen van de Amerikaanse muziek, via dirt roads naar de best bewaarde geheimen van het Amerikaanse lied. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly, van Dolly Parton via Woody Guthrie naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetstappen traden. De reis maakt tussenstops bij songs van Edo’s hand.

Deel 1 reisde al door het hele land, en nam ‘chauffeur Jan’ de luisteraar op reis over de Amerikaanse landkaart. Bij ‘A Song Journey Part 2: ‘Round The Bend’ die momenteel nog door het land trekt, kruipt Jan Donkers in de huid van een zwerver, die zich verwondert om het land wat hij aantreft. Via trein en schip trekt ‘Zwerver Jan’ langs de zelfkanten van het Amerikaanse continent. Voor boekingen en speeldata zie www.asongjourney.nl

Voor solo en andere optredens van Edo zie LIVE

 

Solo albums van Edo Donkers

Fortress, 2017

 

 

 

 

a-sense-of-homeA Sense of Home, 2010

 

 

 

 

Warning SignsWarning Signs, 2007

 

 

 

 

Boekingen

Een optreden van Edo Donkers boeken? Mail Esther van den Heuvel 

Een optreden van A Song Journey boeken? Ga naar www.asongjourney.nl